Omakotitalon LVI-järjestelmät

Maalämpö, lattialämmitykset, lämpöpumput, vesi- ja viemäriverkostot

Kaikki lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmät

Omakotiprojektit ovat meidän perustoimenkuvaamme ja olemme mielellämme projektissa mukana aivan alusta asti. Hoidamme itse myös kvv- ja iv-työnjohtajapalvelut, jolloin työnjohtokulut pysyvät minimissään. Ota yhteyttä alustavasti mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Toimitamme ja asennamme kaikki omakotitalon tarvitsemat lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmät.

Toimitamme mielellämme omakotikohteissa kaikki lvi-järjestelmät. Näin toiminta on selkeää eikä vastuunjaossa ole epäselvyyttä, jos vaikka lämmityksestä on kysyttävää vuosienkin päästä projektin valmistumisesta. Tosin tänä myyntitykkien luvattuna aikana olemme tottuneet siihen, että osa lvi-järjestelmistä tulee muulta toimijalta kuin meiltä. Toimimme hyvässä hengessä muiden urakoitsijoiden kanssa.

Pääasiassa urakoimme rakennusten sisäpuolisia järjestelmiä. Usein on kannattavinta, jos kaivuu-urakoitsija pystyy asentamaan ulkopuoliset putkistot. (Päävesijohto, jäte- ja hulevesiviemäri, pihakaivot, sadevesiputkistot ym.) Toki mekin asennamme tarvittaessa ulkopuolisia putkistoja. Osalla kaivinkoneurakoitsijoista on ulkopuolisten kvv-töiden työnjohtoluvat ja kannustan rakentajia käyttämään tätä palvelua. Tarvittaessa hoidamme ulkopuolisten putkistojen kvv-työnjohtoasiat.

Uponor LVI-talokansio

Usein asiakkaat myös arvostavat Uponor-järjestelmistä saatavia järjestelmätodistuksia ja lvi-talokansioita. Lvi-talokansion saa jos talossa on useampi Uponorin järjestelmä.

Asiantunteva tiimi

Meidän kokoisemme yritys, jossa on kolme asennustyötä tekevää henkilöä, on mielestäni juuri sopiva omakotiprojekteihin. Tilaajat oppivat pian tuntemaan meidät ja jokainen meidän tiimistämme tuntee meneillään olevat kohteet. Esim. sairastuminen tms. ei näin aiheuta projektin pysähtymistä meidän puoleltamme.

Vinkkejä LVI-suunnitteluun

Järkevään suunnitteluun kannattaa satsata. Tällä on merkittävä vaikutus kustannuksiin taloa rakennettaessa. Olemme mielellämme mukana omakotiprojektissa jo ennen kuin varsinaiset lvi-suunnitelmat on tehty. Tilajärjestelyt, laitteistot ja monet muut yksityiskohdat on jo lyöty lukkoon ennen kuin lvi-suunnitelmia aletaan tilaamaan. Lvi-suunnittelija ei voi suunnitteluvaiheessa kuin toimia annettujen reunaehtojen mukaan ja tuloksena voi olla kalliisti toteutettava järjestelmä. Vaikka suunnitelmia joudutaan usein muuttamaan työn kestäessä, on kokonaisuutta ajatellen erittäin hyvä asia jos esim. lopulliset pesuhuone- ja keittiökalusteiden sijainnit ovat lvi-suunnittelijalla tiedossa. Vesijohtoputkea ym. asennetaan rakenteisiin todella aikaisessa vaiheessa ja niiden sijainnit joudutaan useimmiten mittaamaan vesijohtosuunnitelmasta. Jos tiskiallaskaappi siirtyy vaikka vain metrin, on viemäriä ja vesijohtoja jatkettava ja siirrettävä sivusuunnassa myöhemmin. Kun esim. tiskialtaalle menevät hanakulmarasiat sijaitsevatkin nyt viereisten vetolaatikoiden takana, aiheutuu siitä monenlaista harmia. Tämänkaltaisia pikkuasioita olisi hyvä huomioida ajoissa.

Palveluitamme

  • lattialämmitykset
  • vesi- ja viemäriverkostot
  • ilmastointilaitteistot, jäähdytykset, ilmaiskylmät
  • maalämpölaitteistot, ilmasta veteen lämpöpumput
  • teknisen tilan kytkennät ym. ym.
  • kvv- ja iv-työnjohtoasiat